RENGARENK NAĞMELER KIRIKKALE'Yİ ZİYARET ETTİ

16.11.2014 20:49:55 0
RENGARENK NAĞMELER KIRIKKALE

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında  Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği tarafından hazırlanan ve Bakanlığa sunulan “ Rengarenk Nağmeler “ projesi  kapsamında Ana Kucağı Down Sendromlu Derneği Başkanı Aynur KILIÇ , Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul KARAKAYA, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat ÜNLÜ, Kırıkkale Belediye Başkan Danışmanı Nurcan BATTALOĞLU,Yaylacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Ekibi, İpekçi Turizmden Mehmet İPEKÇİ,  Türk Kızılayı  Temsilcisi Barış GÜMÜŞBAŞ ve ildeki diğer ortaklardan oluşan proje ekibi Kırıkkale’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

           Basın Mensuplarına Teşekkür Yemeği

           Kırıkkale’de yerel ve ulusal basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelen “ Rengarenk Nağmeler “ proje ekibi, faaliyetlerine her daim yer ayıran basın mensuplarına teşekkür etti. Dernek Başkanı Aynur KILIÇ, Proje Koordinatörü Fatma BAYKALDI  birer konuşma yaparak ilimizdeki yerel ve ulusal basın mensuplarına teker teker teşekkür etti. Başkan KILIÇ ; faaliyetler hakkında,

     “  Derneğimiz ; Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği  ;Yaşamkentte hayırsever çift Aynur-Suat Kılıç’ın kendilerine tahsis ettiği 3 katlı modern binalarında çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca engellilerin ve yaşlı insanlarımızın ücretsiz kalabileceği “ yaşam paylaşım merkezi “ oluşturmak için tahsis edilen bina yanında arsa alınmıştır. Yurt içinde Ankara ve Kırıkkale, yurt dışında Almanya  ve Belçika’da yapılacak proje faaliyetlerinde kültürler arası diyalog müzik ve  çeşitli aktiviteler sayesinde gerçekleşecektir. Özellikle Anadolu Müziğinin, otantik enstrümanların gençlerimize aktarılması; onların Avrupalı akranlarıyla ortak faaliyetler yapmasını amaçlayan  “ Rengarenk Nağmeler “ projesinde  Rengarenk Koro Konserleri, Anadolu-Avrupa Müzik Festivali, Müzik Kursları, Eğitimler, Geziler,  Atölye ve Saha Çalışmaları gibi etkinlikler yapılacaktır. Proje de özellikle kültürler arası diyalog ve hoşgörünün geniş kitlelere müzikle aktarımı sağlanacaktır. Ayrıca yine derneğimizde proje kapsamında tiyatro, drama, puzzle, solfej-usül, terapi, müzik enstrümanları, koro, ahşap boyama, el işleri, hamur işleri ve pasta ; eğitim ve kursları devam etmektedir.” dedi.

          Açılış kokteylinden önce son bir aya birçok faaliyet sığdıran Ana Kucağı Down Sendromlular Rengarenk Projesi Ekibi ; Eskişehir Gezisi, Kırıkkale Çalışma Ziyareti, Ankara Doğa Koleji  Rengarenk Nağmeler Proje Konseri  gibi faaliyetlerinden sonra 31 Ekim de proje resmi açılışını Ankara TEB Otelde gerçekleştirdi.Konser ve bir dizi çalışma ziyaretleri için 31 ekim resmi açılıştan sonraki ilk ziyaretlerini 6  Kasım’da Amasya’ya yaptı. 

         Kırıkkale Ziyaretleri ve Konser Programı

        Proje ekibi ve ortaklar “ Rengarenk Nağmeler “ projesi kapsamında  “ Rengarenk Nağmeler Korosu “ konser hazırlıkları ve ön görüşmeler için basın mensuplarıyla yemeğin ardından ilk ziyaretlerini Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem YILDIZ’a yaptı. Rektör YILDIZ görüşmede “ akademik olarak engellilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, üniversitede sosyal sorumluluk çerçevesinde rengarenk nağmeler engelli korosu konseri gibi birçok çalışmada derneğimizin yanında olacağız “ dedi .Proje ekibin anlamlı hediyesiyle duygulanan Rektör YILDIZ ziyaretten çok memnun olduğunu belirtti. Ardından Kırıkkale Valiliğine geçen proje ekibi burada Kırıkkale Valisi Ali KOLAT’la samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Valinin büyük bir ilgiyle dinlediği proje ekibi faaliyetler noktasında Kırıkkale Valisinden destek sözü aldı. Engelli dernekleriyle özel olarak ilgilendiğini vurgulayan Vali KOLAT, proje ekibinin hediyesinin en az çallıştıkları alan kadar anlamlı olduğunu dile getirdi. Valilikten sonra Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçen proje ekibi İl Müdürü İsmail ÇETİN ile ilde engellilik durumu, okullaşma ve farkındalık eğitimleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Özellikle dernek başkanı ve üyelerinin yazdıkları kitapları güzel bulan İl Müdürü ÇETİN ; Rengarenk Nağmeler Konseri ile ilgili her türlü katkıyı yapacaklarını ifade etti. Ziyaret ve görüşmelerden çok mutlu olan proje ekibi adına konuşan Başkan Aynur KILIÇ ; Kırıkkale Valisi Ali KOLAT’a , Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem YILDIZ’a , Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN’e , ayrıca kendilerini yalnız bırakmayan yerel ve ulusal basın temsilcilerine çok teşekkür etti. Cumhuriyet Meydanında anı fotoğrafının ardından ziyareti noktalayan proje ekibi en kısa zamanda konser programında görüşmek üzere temennisiyle Kırıkkale’den ayrıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KIRIKKALE


Anahtar Kelimeler:
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19